04 Mei 2017

Singapore Navy to Commission First Littoral Mission Vessel on 50th Anniversary

04 Mei 2017


LMV Independence (photo : Jane's)

The Republic of Singapore Navy is set to commission the first littoral mission vessel RSS Independence on its 50th anniversary on May 5.

“This will be a significant moment to mark the Navy’s coming of age at 50 years, as we complete our 3rd generation transformation, as we move into our redesign for LMV Indy to be the lead platform, to be, if I can borrow the phrase, the ‘flagship of our future Navy’,” Republic of Singapore Navy chief, Rear-Admiral (RADM) Lai Chung Han, said in May, last year.

RSS Independence, the first of eight littoral mission vessels finished sea trials and arrived at her homeport at Tuas Naval Base on May 26, 2016.


RSS Independence over the years – from the PC (background) to PV (centre) to LMV. (photo : Sing MoD)

Littoral mission vessels are being built to replace the 20-year-old Fearless-class patrol vessels which the Singapore Navy started to gradually decommission.

The eight vessels are being built by ST Marine under a contract signed with Singapore’s ministry of defense in 2013.

The LMVs will be configurable to undertake a wide spectrum of operations. More than twice the size of the current class of patrol vessels in service with the Republic of Singapore Navy, LMVs measure 80 meters in length and displace 1,250 tonnes. All eight vessels are expected to be operational by 2020.

ST Marine most recently held a launching ceremony for the fourth vessel in the class, the future RSS Justice, on March 18, 2017.

(Naval Today)

47 komentar:

  1. Good luck,indonesia dan singapore sama2 telah berjaya bine sendiri combat ship buatan tempatan

    BalasHapus
  2. The ships look formidable! probably better than most Thailand & Indon combined!!

    BalasHapus
    Balasan
    1. There you go again. Totally no need for spiteful remark towards other country. Keep it calm and peaceful will you?

      Hapus
    2. Hei paul let me ask you this. Are malon already capable build a war ship? BIG NO. Malon capabilities is talk shit high and always zero proof. Indonesian Shipyard already sold 2 LPDs to Pinoys. Eat that kah kah kah

      Hapus
    3. Joni

      Actualy we do. BNS completed the NGPV programme with little help from the OEM. The same ship yard is doing work on the first LCS also.

      Paul

      There u go again. Blabbing ur mouth with without any facts or point.

      Hapus
    4. @shed, well let see it proven when it already set sail or sea trial.

      Hapus
    5. shed anuar

      mungkin maksud joni tu malaysia belum mampu design & bangun war ship 100% guna kepakaran tempatan bro.sytem,mesin & radar pun masih import..

      logik akal la bro..motor pun kita belum mampu buat 100% lokal..takkan kita mampu buat war ship..kapal selam/pesawat jauh sekali..

      pendapat bro camner?? saya angkat bola cantek bro..kasi lipat gulung la bro..

      Hapus
    6. Setakat ini hanya beberapa buah negara sahaja yg mampu menghasil kapal perang dgn menggunakan 100% kepakaran dan alatan tempatan. Negara2 kuasa besar seperti Russia dan china juga masih mengimport perlatan dari luar seperti enjin diesel buatan mtu dan gas turbine drd ukraine (the letter is a source of headache 4 the russian). Bg menghasilkan aset yg 100% buatan Malaysia akan memerlukan kos yg terlalu tggi dari segi R&D, tooling, the know how, man power and ect. Kadangkala pelaburan yg dkeluarkan tdak setimpal dgn pulangan yg bakal diterima. Apatah lg sekiranya tiada jaminan tempahan drpd kerajaan ataupun mana2 negara lain. Efficient shipyard @ desgn firm will focus on the end product. Sekiranya ianya mampu utk memenuhi keperluan negara pengguna ianya dianggap cukup baik. The korean now that. Just look at their ship building industry now.

      Hapus
    7. Joni

      What proof? The NGPV is in service. There a reason why the RMN wants another 12 ship as part of their 15 to 5 transformation. That says a lot if u ask me.

      Regarding the LCS, it was better if DCNS had done work on the first vessel. But thats water under the bridge now. So far the LCS is being built on schedule. With their track record of "saving" the NGPV programme, im hoping that BNS can deliver them on time and on budget but only time will tell.

      Hapus
    8. Paul itu anak peneroka,paul aka anak peneroka selalu provokate n iri sahaje selalu

      Hapus
    9. shed anuar

      kalau cuma focus in the end product..kat mana buatan tempatannya bro?? macam tukang bungkus jer...camner nak jadi negara anti embargo??

      klu permintaan domestik kecik,camner bro malaysia nak ada efficient shipyard??

      Hapus
    10. nadine ivana

      Boleh check IP bro..takde masalah..jika aku bukan paul,lu kerat kuping lu..brani?? wakakakaka

      Hapus
    11. Paul@ more formidable if singapore built this ship used component made in singapore purely...indonesia built its ship used 70% component made in indonesia

      Hapus
    12. Surely 2 units LMV are more than enough to sunk all Fatahillah class!

      Hapus
    13. Paul@ you are stupid damn compare old ship with new ship,u don't have military knowledge

      Hapus
    14. @paul, lol the lmv are not even equip with ashm.

      Hapus
    15. @lugman...only one @ lead ships enter the service! not even full service!!
      ....RSN known to be patient in introducing lethal weapons step by step! Victory class corvette are the best examples! pack with harpoons, barak & whitehead torpedoes on such small vessels!

      Hapus
    16. Paul

      The LMV was meant to replace the fearless class patrol vessels. It is highly unlikely that they will equip it with any ashm @ ssm.

      Songlap

      With all due respect that 70% local content is a bit of an exaggeration if u ask me..

      Hapus
    17. Anak peneroka

      U answered ur own qustion bro. With such small demand from the domestic market theres no reason for us in making a "100%" made in Malaysia warship. Even Korea with its years of shipbuilding experience still imports certain critical components abroad. Tak ada pun negara yg pggl mereka tukang bungkus bro.

      Usually an economic embargo @ sanction is put into place long before an arms embargo is taken.If thats happens our country will already went rantshit (pardon) and we dont have to care about acting all tough anymore. So 4 me the defence sector is just a part of world politics. U have to tread carefully and make sure that u choose ur "friends" well.

      Hapus
    18. lah uda guwe bilang berkali kali Paul Baggio itu transformasi bang ipul(saiful)"domdom"azmi"weice tralala"husin haha!

      gini cara taunya tante nadine, coba klik nama yg bang ipul yg lg debat ama scantut di link bawah ini "sim sala bim bim" lgs brubah tu propil:PaulBaygon haha!

      http://defense-studies.blogspot.co.uk/2016/12/belarusian-company-to-repair-more.html

      Hapus
    19. shed anuar

      hahaha..soalan tu dtg dari saya bro..tapi jawapan tu semua bleh pakai..
      ramai yg klaim ade knowledge..tp bila buat perbandingan,jadi bengap semua..







      Hapus
    20. Komentar ini telah dihapus oleh pengarang.

      Hapus
    21. alaahh paul baygon, ngimpi nich yee haha!

      jangankan lawan kelas fatailah...itu LMV kalo "sekarang" lawan KCR 40m&60m pun langsung tenggelem haha!

      catat perkataan guwe, SEKARANG bkn nanti ato kelak haha!

      ini fakta, kerna KCR 40/60 uda ada yg dilengkapi c705/c802.
      biarpun c705 macet dikit, tetep aje itu lmv singapo gak bisa ngapa2in haha!

      masuk akal kan, apalagi mo lawan kelas yg uda siap tempur kelas fatailah yg baru upgrade, lenyap smualah sm exo mm38

      sini jidatnya dipoles dulu pake gudem om paul baygon aka bang ipul penyuka dom2 haha! tung tung tuung

      Hapus
  3. Ala jual dua buah pun dah kecoh... pinoy beli sebab yg tu je mampu. Kalau berduit diorg tak pandang pun barang indon ni...

    BalasHapus
    Balasan
    1. Malon tak da duit bisanya cuma menggonggong kayak anjing. Btw malon juga beli LPD di PT PAL so tak da duit juga. Songlap tuh komisien

      Hapus
    2. Joni

      Malaysia tidak membeli lpd buatan PT PAL. Ianya hanya MOU diantara sebuah firma tempatan dgn pihak PT PAL. Rekabentuk akhir drpd usahasama ini akan dkemukakan bg memenuhi keperluan TLDM. Samaada terpilih atau tidak thats beyond me.

      Dein

      Budget is one thing. The other is reputation. So far PT PAL and ST Marine delivered all of their oders on time and on budget. A trait that we have failed to copy. Starting from the NGPV and now the Samudera class. Sometimes we have to swallow our ego and maybe learn a thing or two from these guys.

      Hapus
    3. DEIN,,, BETUL TU... ACTUALLY THEY WANTED TO BUY 1 ENDURANCE CLASS LST BUT TO EXPENSIVE, SO THEY GO FOR CHEAPER ALTERNATIVE (INDONESIAN MEKASSAR CLASS LST).

      Hapus
    4. kalau buat lebih mahal dari pada beli maka tentu pilihan kerajaan Malaysia adalah beli saja dari luar.
      http://beritatrans.com/2017/03/06/galangan-citra-shipyard-di-batam-luncurkan-tugboat-mv-maram-pesanan-pengelola-pelabuhan-malaysia/

      Suatu hal yang logis dan ekonomis. Tidak semua harus dibuat didalam negri sendiri .

      https://daerah.sindonews.com/read/1202051/194/batam-luncurkan-peleke-nui-kapal-floating-dock-dari-beton-terbesar-di-dunia-1493786885

      Amerika menggunakan batam sebagai tempat pembuatan kapal beton ,alasannya jelas cheap labour dan juga bahan murah ada di Indonesia.

      Hapus
    5. Dein@ indonesia tak kecoh lah bro kerana pinoy dah beli banyak senjata binaan indonesia like rifle,amunition,RHIB,askar uniform,aircraft,last 2 LPD,kenapa mesti kami kecoh

      Pinoy bukan tak de duit bro,pinoy think smartly,buat apa beli jauh2 bila dikawasan ini ada indonesia yg telah boleh bina LPD setaraf LPD made ini Damen or DCNS

      Hapus
    6. Hey songlap jaya!!! setaraf dcns my ass....... kalau setaraf, instead of buying submarine... built and designs your own lah idiots. Easy say then down. Animalssss

      Hapus
    7. Dark side@ ur comment as fool like ur braind,stupid idiot...design LPD kami hampir sama dgn design LPD DAmen,enginepun sama dari Germany,radar from Thales,apa bezanya idiot damn fools...i am not talking about submarine idiot

      Hapus
    8. bro songlap..

      maksud bro songlap,makassar class tu di design oleh pt pal ??

      Hapus
    9. yaelaaaaahh..sepesialis pilipin nongol lage, mendingan ente nonton ini aje dipojokan darkside tung tung tunggg haha!

      https://www.youtube.com/watch?v=eg_NaRMdxQc

      Hapus
    10. eeiitt om dendeng masih brisik aje,
      tung tung tung, ente guwe fentung krn melanggar dotkom sebut kalimat tak lengkap dan salah temfat haha!

      gak jadi beli kapal dari pt pal, malah guwe sukurin, abis ngrepotin, ude sono buat di rrc haha!
      soalnya pt pal uda di book duluan utk LPD 124m tni.target masih 3 LPD lagi,jadi tidak melayani pesenan dari luar sampe 2020 keatas oke oceh haha!

      Hapus
    11. oiya om dendeng, kalo negeri luh masi mau maksa pesen bisa hubungi pt dok kodja, tdk dijamin ketepatannya, pesen LPD yg kluar LST ntar haha!

      Hapus
  4. Woii mustinya sama2 waspada, ancaman nyata tu dari utara.. malah pade ribut sendiri

    BalasHapus
  5. Iya pada shock sendiri indo n malay. Maw diadu ma domba

    BalasHapus
  6. Indonesia Malaysia ribut Singapura girang

    BalasHapus
  7. Hushushust masih pada ribut aja lo pade , udah pada gede juga malu ma bocah ingat umur dong

    BalasHapus
  8. Udeh daripade bisanye ribut dan iri hati, mending belajar yg pinter pangkal pandai biar bisa bikin kapal perang sendiri..gmane..

    BalasHapus
  9. Ribut mulu. ASEAN berantem sendiri China senang karena ga ada yang bisa bersatu mengcounter 9 dashed line. Konyol emang yang pada ribut mulu. Bukannya bersatu ZEE negara masing-masing mau direbut malah saling berantem. Bego amat mau diadu domba.

    BalasHapus
  10. 😞😞😞 ada apa sih kok rame rame...

    Demo lagi yaa... 😁

    BalasHapus
  11. Makin canggih aja nih, hati2 nnt pasir kita makin hilang.

    BalasHapus
  12. harga berapa nih????kalau malaysie beli pasti pesan yang tak de kipas dan tak de enjin

    BalasHapus
    Balasan
    1. suwandaru

      ini bocah mulutnya nyampah,sering asbun dan bau jamban Wkwkwk

      nyampah jangan dimari bro suwandaru..

      mulut lu bau jamban..wakakaka jamban aja gak punya..

      Hapus
  13. sememangnyer malaysie suke tak de enjin pon....apalagi lu mauuuuu

    BalasHapus
    Balasan
    1. sememangnyer indonesie suke tak de toilet pon....apalagi lu bauuuuu...

      Hapus